ŠKRATKOV VEČER V PRAZNIČNEM DECEMBRU pri Pikapolonicah

Mesec december s svojimi prazniki in tradicijo prinaša čarobnost in buri domišljijo prav pri vsakem izmed nas. Pričarati otrokom čarobnost, veselje in iskrice v očeh je nekaj najlepšega in neprecenljivega.

Zato so tudi dejavnosti v naši skupini in  vrtcu obarvane s čarobnostjo.Da se je začel praznični december nas je najprej opomnil Miklavž, ki nam je prinesel dobrote po starem običaju (mandarine, jabolka, orehe…). Rdeča nit prazničnega decembra so bili škratki. V igralnici smo ustvarili škratkov domek. Vsak dan smo na smrečici presenečenja dobili ime novega škratka, ki je bil gospodar škratkovega doma. Koliko veselja, vznemirjenja in pričakovanj se je zvrstilo v teh dneh. Ob prepevanju pesmic, poslušanju škratkovih in palčkovih zgodbic, smo ustvarjali okraske za novoletno jelko ter izdelovali voščilnice za svoje starše. Pekli smo parkeljčke in medenjake, da je zadišalo po vrtcu in z njimi pogostili starše. Dedek mraz nas je razveselil z čarodejem Romanom in darili, ki so mu jih pomagali ustvariti naši starši s svojimi pridnimi in ustvarjalnimi rokami. Z Ajdino mamico smo ustvarjali praznične aranžmaje.

Zaključek naše rdeče niti je bil »škratkov večer«. V uvodu so se mali škratki predstavili s prepevanjem pesmic. Sledil je škratkov sprevod z lučkami. Na  sprevodu sta nas presenetila še škrata muzikanta, Jan in Žiga s harmoniko in kitaro. Na zaključku sprevoda pa starši, ki so malim škratkom odigrali igrico »Didel, didel, daja, dedek Mraz prihaja«. To je dalo škratkovem večeru še poseben čar.

Decembrski čas je bil ob obilici hitenja tudi čudovita priložnost, da obogatimo svoje odnose in spoznavamo drug drugega, se drug drugega veselimo ter pokažemo svojo naklonjenost in ljubezen.

Starši hvala vam za vse te dragocene trenutke.

Za male Pikapolonice Marinka in Helena

 

 

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost