KAKO BOM OSTAL ZDRAV?

Še preden nas preplavijo in napadejo različni virusi, bacili in bakterije, smo v vrtcu spoznali, kako se jim bomo poskušali izogniti.

Zdravi bomo ostali, če se bomo zdravo prehranjevali, se vsak dan gibali na svežem zraku, skrbeli za osebno higieno, dovolj počivali in ohranjali dobre medosebne odnose.

Ugotavljali smo, kdo je pomembnejši, sadje ali zelenjava in ugotovili, da oboje vsebuje veliko vitaminov in odličnih hranilnih snovi, zato moramo uživati vse. Izvedli smo mini raziskavo o tem, katero sadje in zelenjavo najrajši jedo otroci iz skupine Zmajčki. Njihovo najljubše sadje so jabolka, najljubša zelenjava pa korenje. Razvijali smo naša čutila, še posebej okus, ko smo z zaprtimi očmi poskušali različno sadje in zelenjavo ter tako ugotavljali, kaj jemo. Sami smo skuhali zelenjavno juho iz pora in krompirja ter kompot iz jabolk. Naučili smo se deklamacijo Mete Rainer – Grahek in fižolček. Za ohranjanje našega zdravja smo izkoristili tudi lep dan za izlet v naravo.

Nismo pa pozabili tudi na slovenski tradicionalni zajtrk. Spoznali smo, kaj ga sestavlja in s kje pridobimo te sestavine. Nekoliko bolj smo se posvetili pridobivanju medu oziroma čebelam in čebelji družini. V goste smo povabili čebelarko Anico Krnc, ki se ji za obisk lepo zahvaljujemo. Predstavila nam je delo čebelarja, nam pokazala veliko pripomočkov, ki jih uporablja pri delu, predstavila nam je različne čebelje pridelke in nam za spomin podarila tudi medalje iz voska. Izdelali smo čebelnjak z našimi panjskimi končnicami in se naučili pesem Janeza Bitenca – Čebelica.

Da bomo ostali zdravi, pa ne smemo pozabiti tudi na smeh, saj ta predstavlja pol zdravja.

[wzslider autoplay=”true”]

 

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost