Obisk gasilcev

Ob znaku sirene in obvestilu gasilca Davida, da je v vrtcu požar, smo otroci in zaposleni vseh treh oddelkov hitro zapustili vrtec ter se zbrali na zbirnem mestu pred vrtcem. Pa to ni bilo čisto zares, izvedli smo namreč le vajo evakuacije in se preizkusili, kako hitro lahko zapustimo prostore vrtca v primeru nesreče. Za nekatere najmlajše je bil to tudi manjši strah, a je hitro minil, ko so videli prijazne gasilce, ki so bili pripravljeni z nami deliti svoje znanje in nam pokazati gasilska vozila z vso opremo.

»Prelevili” smo se v gasilce,  si nadeli gasilske čelade, se pogovarjali po radijski zvezi, sedeli v gasilskem avtomobilu in se fotografirali z gasilci. Za ta ”gasilski dan”, se najlepše zahvaljujemo očku Davidu ter sodelavcema Klari in Tomu, ki so bili pripravljeni z nami deliti svoje
znanje in izkušnje. Poleg te dejavnosti smo se v vrtcu srečali še z dodatnimi aktivnostmi, s pomočjo katerih smo spoznavali pomen gasilcev, njihovo udejstvovanje v primeru naravnih in drugih nesreč.
Spoznavali smo njihovo požrtvovalnost in nesebično pomoč. Ustvarjali smo na temo »ogenj ni igra« in sodelovali na likovnem natečaju.

V projektu »Veliki nemarni škornji«, smo se srečali z neodgovornim ravnanjem, ko »nemarni škornji« hodijo po gozdu in kadijo. Sklenili smo, da izdelamo opozorilne table »prepovedano kajenje« in jih postavimo pred vstopom v gozd.

S takimi in podobnimi dejavnostmi, otrokom privzgajamo pomembne vrednote in občutek solidarnosti za sočloveka.

Marinka L.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost