»Za razigrano in ustvarjalno otroštvo« – Pikapolonice

»ZA RAZIGRANO IN USTVARJALNO OTROŠTVO« TUDI V SKUPINI PIKAPOLONIC

 

V letošnjem Tednu otroka smo dali posebno pozornost igri in tistim dejavnostim, ki si jih otroci sami izberejo in v njih z veseljem sodelujejo. Otroštvo je polno nenehnega raziskovanja in preizkušanja lastnih sposobnosti.

Zelo pomembne za otroka so tudi sposobnosti, ki jih razvijajo med igro in izkušnje, ki jih pridobijo pri druženju s sovrstniki. Socialne veščine, ki jih dobijo na ta način, so neprecenljive: naučijo se pogovarjati, poslušati, upoštevati, sodelovati in ceniti prijatelja – človeka. Naučijo se postaviti zase in za druge, kadar je to potrebno. Naučijo se sodelovanja. Za različne dejavnosti, ki smo jih otrokom ponujale, smo jim pri tem dale tudi izbiro, kaj bi rajši, kaj sami predlagajo, česa si želijo. Tako so imeli možnost soodločanja.

Otroci so se še več, kot drugače, družili z vrstniki, tudi iz sosednjih skupin in se z njimi igrali. To je bilo na naši mini otroški olimpijadi, kjer smo sodelovali vsi oddelki. To je bilo, ko smo skupaj s sosednjim oddelkom, Želvicami, uživali v lutkovni predstavi »Zajček in hruška«, ki smo jo odigrale vzgojiteljice. Naša pripravnica Branka, je otrokom predstavila svojo priljubljeno popoldansko, prostočasno aktivnost, »ples v skupini mažoretk«. Otroci so bili nad predstavitvijo zelo navdušeni. V vrtec smo povabili tudi starše, se z njimi in prijatelji družili še v popoldanskem času, ob pripravljenih aktivnostih: čutni poti in kostanjevem pikniku. Za zaključek smo si na »rdeči preprogi« izbrali najljubšo plišasto igračo in jo podarili prijatelju v skupini. Kako ponosno so otroci podarjali igrače in jih seveda z velikim veseljem tudi sprejemali.

Da je bilo otrokom še bolj zanimivo in privlačno, je vse te aktivnosti otrokom ponujal »pravljični gozdni škrat Bradatko«, ki smo ga našli v gozdu.

Za male Pikapolonica Marinka, Simona in Branka

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost