Težave z zdravjem otrok v vrtcu

Spoštovani starši.

Vlada rahlja ukrepe za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2. Kljub temu, pa se nevarnost širjenja ne zmanjšuje in zahteva doslednejše spoštovanje ukrepov, ki so se izkazali za učinkovite.

Pri nas smo imeli do sedaj relativno malo težav in smo jih z odgovornim ravnanjem vseh udeleženih uspeli sproti odpravljati. V vrtcu smo imeli do sedaj v karanteni samo en oddelek. Trenutno pa se stanje zelo zaostruje, saj imamo v zelo kratkem času v karanteni oddelek vrtca na Dolah in dva oddelka v šoli. Ravno tako sta se pojavili skoraj hkrati dve okužbi med strokovnimi delavkami vrtca.

Vzgojiteljice so poročale o velikem številu otrok z izcedki iz nosu in kašljanjem. Očitno so se v zadnjih tednih povečale zdravstvene težave med otroki. Tudi posamezni starši  sporočajo o težavah svojih otrok, z zdravstvenimi težave s podobnimi simptomi ki veljajo za SARS-CoV-2; obravnavali pa so jih kot običajen prehlad. Testiranj ni bilo opravljenih, tako da dejansko ne moremo vedeti, za kaj je šlo.

Prosim vas, da v vrtec pripeljete samo zdravega otroka, brez izcedkov iz nosu, vnetega grla ali kašljanja. Če ima katerega koli od naštetih znakov, ga zadržite doma. V primeru očitnejših znakov pa se obvezno posvetujte z njegovim osebnim zdravnikom. Če je le možno se prepričajte s testiranjem.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav, Igor Hostnik

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost