Karantena skupine Zmajčki

POPRAVLJENO 6. 5. 2021

Spoštovani starši.

Obveščeni smo bili, da je bil v skupini Zmajčki potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2. Vsem otrokom, ki so bili v vrtcu v drugi polovici prejšnjega tedna in v ponedeljek in trem strokovnim delavkam, ki so bili v visoko rizičnem tesnem kontaktu z okuženo osebo je bila danes odrejena karantena. Trenutno imamo potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 pri eni strokovni delavki in enem otroku.

Očitno so se pojavljale zdravstvene težave med otroki že v zadnjih dveh tednih. Vzgojiteljice so poročale o velikem številu smrkavih otrok. Starši pa sporočajo o težavah svojih otrok, z zdravstvenimi težave s podobnimi simptomi ki veljajo za SARS-CoV-2; obravnavali pa so jih kot običajen prehlad. Testiranj ni bilo opravljenih, tako da dejansko ne moremo vedeti, za kaj je šlo.

Prosimo vas, da opazujete zdravstveno stanje svojih otrok. V primeru pojavov izcedkov iz nosu, vnetega grla, kašljanja in ostalih simptomov, se obvezno posvetujte z njegovim osebnim zdravnikom.

V vrtec se bodo otroci vrnili v sredo, 12. 5. 2021 (popravljeno 6. 5.; prvotno je bil postavljen datum glede na prvo potrjeno okužbo). Prosim vas, da pripeljete samo zdravega otroka, brez izcedkov iz nosu, vnetega grla ali kašljanja.

V primeru novih okoliščin vas bomo obveščali.

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost