Teden otroka pri Želvicah in Pikapolonicah

V letošnjem letu se je Teden otroka povezoval s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. »Odgovor je pogovor« je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka. Med vsemi dejavnostmi smo se v obeležitev praznovanja TOM telefona tudi mi igrali s telefonom, ki smo ga izdelali sami. Pogovor po tem telefonu je zelo zanimiv.

Pa poglejmo, kaj vse smo počeli v »našem« tednu:
Za skupini želvice in pikapolonice je bil to teden presenečenj. Želvice je obiskal palček, pikapolonice pa lutka Neža. Vsako jutro sta otroke popeljala v dan z novim presenečenjem.
V ponedeljek smo si skupaj ogledali predstavo Zrcalce. Živali v predstavi so se prepirale za »svojo sliko«, ki so jo videle v zrcalu, na koncu pa ga je odnesel medved. Razmišljali smo, ali je storil prav in kako bi živali morale rešiti težavo. Otroci so tudi sami preizkusili v dramatizaciji.
V torek nas je obiskala tetka Jesen. V veliki košari nam je prinesla sadje, zelenjavo in gozdne plodove. Spomnili smo se, kje jih naberemo. Zapela nam je tudi veliko pesmi. Na koncu nam je pustila še košarico jabolk iz katerih smo skuhali jabolčno čežano in spekli jabolčno pito. Ker je tako omamno dišalo iz našega vrtca, se je vrnila in poskusila dobrote. Bile so ji zelo všeč.
Sreda je bila športno obarvana. Obiskala nas je vaditeljica Tanja Grm in nam pripravila športno urico z žogami. Naredili smo veliko vaj za vse mišice na našem telesu. Na koncu pa nam je prijazno podelila še medalje. Najlepše se ji zahvaljujemo za obisk in čas, ki nam ga je namenila.
V četrtek pa nam je bilo še posebej prijetno pri srcu. Pikapolonice so dobile veliko darilo, pikapolonice pa košaro – v obeh so bile igrače prijateljstva. Otroci so si jih podarili, nato smo zapeli pesmi o prijateljstvu in zaplesali ples prijateljstva.
V petek smo naš teden zaključili s srečanjem vseh skupin na tradicionalni Otroški olimpijadi.  
Za male Želvice in Pikapolonice Branka Ajdišek
(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost