Delovanje vrtca od 1. 6. dalje

Spoštovani starši.

Od 1. 6. 2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

Kljub temu pa moramo za zagotavljanje varnosti otrok in vseh ostalih še naprej izvajati priporočene varnostne ukrepe. V največji možni meri se bomo držali protokolov higienskih priporočil, ki smo jih pripravili za posamezno lokacijo, glede na pogoje v katerih deluje. Starši vstopajte v garderobe posamezno; pri tem nosite zaščitno masko. Ob vstopu si razkužite roke. Otrok si po preobuvanju in slačenju umije roke. Enako ravnate pri odhodu. Prostore in igrišče zapustite v najkrajšem možnem času. Otroci naj ne prinašajo igrač (ninice, dude) in knjig od doma. Ob prvem prihodu vzgojiteljicam izročite podpisano izjavo staršev. Otroci bodo vključeni v skupine, v katerih so bili pred začetkom pandemije.

Za starše, ki bi se iz različnih vzrokov odločili, da otroka še ne vključijo v vrtec, imajo vrtec še vedno brezplačno. (Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Covid-19 (ZIUOOPE), v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona)).

O podrobnostih delovanja vrtca se lahko pogovorite z vzgojiteljicami ali pokličete na upravo.

 

Lep pozdrav

Igor Hostnik, ravnatelj

 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost