V vrtcu sonček nas poišče…

…in nas je res! Že zjutraj se je dan začel popolnoma drugače kot prejšnje dni. Tako smo že pred zajtrkom vedeli, da si bomo danes privoščili veliko svežega zraka. Po jutranjih dejavnostih in sadni malici smo se obuli, oblekli, prijeli za vrvico in odšli na sprehod.

Med sprehodom smo opazovali okolico in se veselo pogovarjali. Ne daleč od vrtca, nas je pričakalo živahno mravljišče. Tudi mravlje so se odločile dan preživeti na soncu. Malo smo jih opazovali, nato pa smo jim prisluhnili. Ničesar nismo slišali. Mravlje so res tihe in delavne živali. Pomahali smo jim v slovo in se odpravili naprej. Prečkali smo glavno cesto, šli mimo trgovine in končno prišli do našega cilja – gasilskega doma. Vrvico smo spustili na tla in se pognali v dir. Tako smo bili glasni, da nas je prišel pogledat celo nek kuža. Nato smo naredili velik krog in skupaj odpeli in odplesali Belo lilijo. Še malo smo potekli, se dobro nadihali, ponovno prijeli vrvico in odšli nazaj proti vrtcu. Na poti nazaj smo opazovali potoček.

Ko smo prispeli do vrtca, smo pozdravili še prijatelje Pikapolonice in Metuljčke, ki so se igrali pred vrtcem, nato pa odšli na kosilo in zaslužen počitek.

 

Za male Želvice, Anita in Martina

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost