STARŠI BOGATIJO NAŠE DEJAVNOSTI – predstavitve poklicev in hobijev pri Pikapolonicah

Kaj boš pa ti, ko boš velik? To je vprašanje, ki ga otroci velikokrat slišijo in tema, o kateri se radi pogovarjajo. Dobro sodelovanje s starši nam omogoča tudi njihovo predstavitev različnih poklicev in hobijev.

V drugem sklopu letošnjih predstavitev poklicev, smo spoznali veterinarko, zdravnico, delavno terapevtko in hobi motociklizem. Otroci so bili po obiskih polni pozitivnih vtisov. Igre vlog, ki so sledile po predstavitvi poklica veterinar in zdravnik, so pokazale, kako so se otroci zmožni zaigrati ter vživeti v vloge odraslih in jih posnemati. S tem se zmanjšuje tudi strah pred obiskom zdravnika. Predstavitev poklica delovne terapevtke je bil za nas neznan poklic, a ob zanimivi predstavitvi, z veliko različnimi delovnimi pripomočki, ki smo jih preizkušali, se z njimi igrali, je postal za nas zanimiv. Marsikdo je znal povedati, kaj bi v resnici rad postal, ko odraste. Še ena prava atrakcija pa je bila, ko smo dobili obisk očka z motorjem. Seveda smo vsi komaj čakali, da smo smeli sesti na motor.

Otrokom takšni obiski ostanejo v prijetnem spominu, starši pa so ob obisku lahko doživeli kanček otroške radovednosti in vrtčevskega živ-žava. Hvala mamice in očki za vaš čas, trud in popestritev naših vrtčevskih dni.

Marinka L.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost