PRI PIKAPOLONICAH Z »MUCO COPATARICO« RAZVIJAMO DELOVNE NAVADE TER UPOŠTEVANJE PRAVIL IN DOGOVOROV

Mesec september je vsako leto poleg uvajanja novincev, tudi čas, ko se seznanjamo s pravili, dogovori, navajamo se na samostojnost, red in disciplino. Koliko novega za naše novince. Prav to je tudi naše prednostno področje, katerega bomo spremljali preko celega leta. V uvajalnem mesecu nam je pri tem pomagala »Muca Copatarica«, ki ima tako rada red, urejenost, delavne in lepo urejene otroke. Tako stara pravljica, a otrokom tako priljubljena, vzamejo jo za svojo. Vse naloge je lažje opraviti, ko nas spodbuja in spremlja Copatarica.

Ob zaključku uvajalnega obdobja, v tednu otroka, smo želeli tudi staršem pokazati kaj vse že zmoremo. Povabili smo jih v vrtec. Obiskala nas je tudi Muca copatarica, v vlogi starejšega otroka. Ona je bila tista, ki je otroke spodbujala k samostojnosti, urejenosti in med otroki vodila dialog. Ob tem so se v ozadju preko PowerPointa prikazovale fotografije različnih aktivnosti otrok. Tako smo prestali prvi uvajalni krst, se pokazali pred večjo množico ljudi in to so bili naših starši.

Sledilo je še druženje s starši pred vrtcem, s peko kostanja in različnimi jesenskimi dejavnostmi, ki so ponovno zahtevale upoštevanje pravil in dogovorov. Preizkusili smo se na čutni poti, z jesenskimi pridelki, plodovi ter zelišči, v iskanju plodov v listju in nizanju na vrvici različnih vzorcev z jesenskimi listi.

Dan smo zaključili v zadovoljstvu, da smo naredili nekaj za naše otroke, jim omogočili druženje in igro, kjer uživajo.

Za male Pikapolonice Marinka in Simona

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)