Pri Pikapolonicah z “Muco Copatarico”

PRI PIKAPOLONICAH Z »MUCO COPATARICO« RAZVIJAMO DELOVNE NAVADE TER UPOŠTEVANJE PRAVIL IN DOGOVOROV

Mesec september je vsako leto poleg uvajanja novincev, tudi čas, ko se seznanjamo s pravili, dogovori, navajamo se na samostojnost, red in disciplino. Koliko novega za naše novince. Prav to je tudi naše prednostno področje, katerega bomo spremljali preko celega leta. V uvajalnem mesecu nam je pri tem pomagala »Muca Copatarica«, ki ima tako rada red, urejenost, delavne in lepo urejene otroke. Tako stara pravljica, a otrokom tako priljubljena, vzamejo jo za svojo. Vse naloge je lažje opraviti, ko nas spodbuja in spremlja Copatarica.

Ob zaključku uvajalnega obdobja, v tednu otroka, smo želeli tudi staršem pokazati kaj vse že zmoremo. Povabili smo jih v vrtec. Obiskala nas je tudi Muca copatarica, v vlogi starejšega otroka. Ona je bila tista, ki je otroke spodbujala k samostojnosti, urejenosti in med otroki vodila dialog. Ob tem so se v ozadju preko PowerPointa prikazovale fotografije različnih aktivnosti otrok. Tako smo prestali prvi uvajalni krst, se pokazali pred večjo množico ljudi in to so bili naših starši.

Sledilo je še druženje s starši pred vrtcem, s peko kostanja in različnimi jesenskimi dejavnostmi, ki so ponovno zahtevale upoštevanje pravil in dogovorov. Preizkusili smo se na čutni poti, z jesenskimi pridelki, plodovi ter zelišči, v iskanju plodov v listju in nizanju na vrvici različnih vzorcev z jesenskimi listi.

Dan smo zaključili v zadovoljstvu, da smo naredili nekaj za naše otroke, jim omogočili druženje in igro, kjer uživajo.

Za male Pikapolonice Marinka in Simona

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost